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B. Runner Plank 
1/15/2010        When the use of the  reinforcement bar or stiffening element 
that is associated with the “Kent” style chock  does not comply with 
interpretations I. Fittings dated 1/15/2010,  and E. Runners dated 1/15/2010, 
the bar will be considered part of the chock and must comply with the 
materials as specified in I. 13. and will be included as hardware in determining  
the overall length of the runner plank as specified in B.1.  
 
 
I. Fittings 
1/15/2010      The reinforcement bar or stiffening element that is associated 
with the “Kent” style chock is allowed to be attached only to the runner and 
must meet all requirements of a runner stiffener.     Reference Specifications 
E. 1.e; E. 1.f.; E. 4; and Interpretations E. Runners, 11/14/89; E. Runners 
7/1/92; E. Runners 1/15/2010. 
 
 
E.       Runners 
1/1/5/2010      The reinforcement bar or stiffening element that is associated 
with the “Kent” style chock is part of the runner and must meet all 
requirements of a runner stiffener, Reference Specifications E.1.e; E.1.f; E.4; 
Interpretations B. Runner Plank, 1/15/2010; E. Runners, 11/14/89, 7/1/92, 
1/15/2010, and I. Fittings, 1/15/2010.   
 
1/15/2010       All runner stiffening elements are considered  part of the runner 
and are included in the runner weight.  Reference specification E.6 
 
1/15/2010       The specification making optional the method of attachment of 
stiffening elements to plate runners, Specification, E.1.f. also applies to the 
method of attachment of stiffening elements in wood body runners.     
Attachment is defined as a physical connection that firmly adheres the 
stiffening element to the runner such that when the chock pivot bolt is 
removed the stiffening element remains physically connected to the runner.   
Reference Interpretation 7/1/92.   
 
1//15/2010     At all times while in use the bar or stiffening element that is 
associated with the “Kent” style chock must be attached to the runner.  Any 
movement of the bar or stiffening element shall be independent of and not 
controlled by the movement of the chock pivot bolt. 


